donderdag 25 mei 2017

VN Hoge Commissaris tikt Israel op de vingers betreffende hongerstaking

Solidarititsbetogen vinden dagelijks plaats, in Gaza, op de Westoever en ook in de Plestijnse gebeiden in isarel zelf. (Foto Wafa).

 De VN Commissaris voor de Mensenrechten, Zeid Ra'ad al-Hussein,heeft Israel woensdag opgeroepen de situatie te verbeteren voor de Palestijnse gevangenen, met name de 1.000 of 1.300 onder hen die al 39 dagen in hongerstaking zijn. Al Hussein, die de hoogste VN functionaris voor de mensenrechten is, zei vooral gealarmeerd te zijn door de berichten over strafmaatregelen die Israel heeft genomen tegen de hongerstakers, zoals het weigeren van bezoek van advocaten of van familie.
 ''Het recht om advocaten te raadplegen is fundamenteel onder internationale wetgeving over mensenrechten en mag nimmer geweld worden aangedaan,'' aldus al Hussein.
De Hoge Commissaris voegde eraan toe dat de gezondheid van honderden stakers  ''aanzienlijk is verslechterd''.  Zijn kantoor, zei hij, had berichten ontvangen dat Israel tenminste 60 stakers naar ziekenhuizen heeft geëvacueerd omdat hun gezondheid achteruit ging. Verder was hem gerapporteerd dat 592 andere stakers zijn overgebracht naar observatieposten die zijn ingericht in gevangenissen.

Het Internationale Rode Kruis, dat de gevangenen bezoekt, tikte Israel eerder deze maand al op de vingers wegens het weigeren van familiebezoek. ''Dat kan alleen worden beperkt wegens veiligheidsredenen, en op individuele gronden, maar ''nooit op grond van straf of disciplinaire maatregelen'', aldus het Rode Kruis. Het voegde eraan toe dat Israel de gevangenen ook vasthoudt ''op zijn eigen grondgebied, en niet in de bezette gebieden zoals de internationale wetten voorschrijven''.    Ook 'Issa Qaraqe, de voorzitter van de (Palestijnse) Organisatie voor de Gevangenen, liet zich woensdag erg bezorgd uit. Hij zie dat de gezondheidstoestand van de stakers ernstig is verslechterd en dat er gevaar is dat mensen gaan overlijden. Hij zei dat er via mensenrechtenorganisaties gesprekken met Israel gaande zijn voor het inwilligen van de eisen van de stakers. Hij hoopte dat daar resultaten mee kunnen worden geboekt. Voor het te laat is, voeg ik, AbuP., daar maar aan toe.

6 opmerkingen:

Meir zei

Zeid Ra'ad al-Hussein, een moslim als Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN.
Een moslim en mensenrechten. Om je te bescheuren. Maar goed, bij de Verenigde Nazi's zit hij op de juiste plek.
Ben benieuwd of Trump dat islamitisch kankergezwel nog in zijn ambtsperiode de VS uittrapt.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Er past eigenlijk maar één antwoord op diy racistische gekots van u:
vroeger was Lodewijk Visser president van de Hoge raad der Nederlander. Een Jood op de hoogste post van het recht. Om je te bescheuren. Gelukkig heeft Hitler (of eigenlijk diens plaatsvervanger in Nederland) dit kankergezwel er tijdens zijn ambtsperiode uit getrapt.

Anoniem zei

Mijn mond valt open, wat een reactie op dit bericht. Abu, wat zal je een moeite hebben gehad om deze reactie uit je toetsenbord te krijgen. Heel heftig en pijnlijk.
jose

Anoniem zei

Islamofobie bestrijden met antisemitisme? Getuigt niet bepaald van klasse..!

Ruben

Abu Pessoptimist zei

Ruben,
Nu heet u ineens Ruben? En u bent te dom om de vergelijking te snappen? Ga dan liever ergens anders trollen.

Elisabeth zei

Meir/Ruben's stoornis heeft helaas het bij-effect dat die Jodenhaat zou kunnen oproepen. We kennen hem toch al langer, Maarten-Jan. Hij publiceert, of probeert dat te doen, al een paar jaar bloeddorstige en domme commentaren hier, onder nep-Joodse namen. Yigal Krant was een van zijn aliassen, en als je zijn pseudoniemen Googelde kwam je op de gekste dingen uit, zoals een Joodse dwarsfluitspeler die onlangs in een kerk had opgetreden en zo.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...