zondag 14 mei 2017

Noorse vakverenigingskoepel stemt voor BDS

De Noorse Confederatie van Vakverenigingen LO heeft afgelopen week gestemd voor een volledige boycot van Israel met als doel het verwezenlijken van de rechten van de Palestijnen. LO is de grootste Noorse koepel van vakbewegingen met een ledental van tegen een miljoen. 
Het Nationale Palestijnse Boycot, Divestment and Sanctions Comité (BNC) heeft de beslissing toegejuicht. Het BNC tekent erbij aan dat LO zich daarmee aansluit bij en aantal van de grootste vakorganisaties in de wereld die eerder een dergelijke beslissing namen, zoals COSATU in Zuid Afrika, CUT in Brazilië, CSN in Quebec, en ICTU in Ierland.
De gemeenteraad van de Ierse hoofdstad Dublin besloot eerder dat deze hele maand mei de Palestijnse vlag zal waaien vanaf het gemeentehuis, in solidariteit met de herdenking van de Nakba, de verdrijving van de Palestijnen in 1947 tot 1949. 
Tot de BDS boycot van Israel werd in 200 besloten door een meerderheid van de Palestijnse ''civil society''. Doel is een economische, culturele en academische boycot van Israel, teneinde de rechten van de Palestijnen te verwezenlijken, waaronder een einde aan de bezetting, terugkeer van de vluchtelingen en gelijke rechten voor de Palestijnen in Israel.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...