dinsdag 16 mei 2017

Vrijwilliger Israelische politie krijgt 7 maanden voor doodschieten Palestijn

Een vrijwilliger van de Israelische grenspolitie, de 43 jarige David Arik Bibi Rubi, is tot zeven maanden celstaf veroordeeld wegens het doodschieten van een Palestijn in 2013. Hij kreeg bovendien vier maanden voorwaardelijk en moet  de ouders van de jongeman  en diens vrouw respectievelijk 30,000 en 70,000 shekel (6.000 en 14.000 euro)  compensatie betalen. Eén en ander was het gevolg van een plea bargain, (een bekentenis in ruil waarvoor strafvermindering wordt gegeven).De veroordeling was uiteindelijk voor het ''onzorgvuldig'' uitoefenen van zijn functie.
 Rubi was betrokken bij een operatie waarbij illegale Palestijnse werkers werden aangehouden. Er werden er 41 gearresteerd en Bibi moest ze bewaken. Een van hen was de jonge Antar Aqra uit de regio Nablus. Aqra zou hebben geprobeerd te vluchten. Rubi ging achter hem aan en volgens het verhaal zou Aqra hebben gebukt, waarop Rubi bang was dat hij een steen wilde pakken Daarom schoot hij hem in de borst.
De vader van Aqra, een lid van de ''veiligheidstroepen'' van de Palestijnse Autoriteit mocht tijdens het proces getuigen van het verdriet dat de dood van zijn zoon had veroorzaakt. De rechter oordeelde dat Rubi zich schuldig had gemaakt aan ''een ernstig geval van onzorgvuldigheid''.   

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...