dinsdag 2 mei 2017

Israelische politie schiet dit keer per ongeluk een Joodse Israeli dood


Hizma checkpoint.

Israelische politiemannen hebben dinsdagmiddag een 19-jarige jongeman doodgeschoten die met een mes op hen toekwam bij het Hizma checkpoint ten noorden van Jeruzalem. Volgens woordvoerster Luba al Samri van de politie kwam hij van de Israelische kant en wilde hij het Palestijnse gebied in. Daarbij leek het dat hij een veiligheidsman wilde aanvallen met een mes. De politiemannen voelden zich bedreigd en openden het vuur. Iets later bevestigde al Samri dat de man was overleden.
Het zakmesje
Nog weer iets later kwam de politie met de mededeling dat het geen Palestijn betrof zoals aanvankelijk werd gedacht, maar een inwoner van de nederzetting Pisgat Ze'ev, daar vlakbij. De jongen woonde er met zijn moeder. Nog weer later verspreidde de politie het bericht dat de jongen niet in militaire dienst was opgeroepen wegen psychische problemen en dat er een zelfmoordbriefje van hem was gevonden. Het is niet duidelijk of dit waar was of een poging om de fout van de politie te verhullen. Ook publiceerde de politie een foto van een klein mesje dat de man in zijn hand gehad zou hebben.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...