vrijdag 26 mei 2017

Neergeschoten man overlijdt alsnog, politie pakt stenengooiers op maar laat schutter/kolonist gaan

Een Palestijn die dinsdag in Netanya (in Israel) een Israelische politieman aanviel en werd neergeschoten is donderdag overleden. Het was de 44 jarige Muhammad Abd al-Rahman uit Tulkarem (op de Westoever). Hij was de 26ste Palestijn die dit jaar door Israeli's is doodgeschoten. De politieman raakte lichtgewond door een steekwond aan de nek. 
Israel heeft donderdag drie Palestijnen gearresteerd die betrokken waren bij het incident bij het Huwwara checkpoint een week geleden, waarbij een kolonist een Palestijn doodschoot. De drie zouden stenen hebben gegooid. De kolonist, die is verhoord door de politie, werd na het incident  onmiddellijk weer vrijgelaten.
Volgens onderzoek van de Palestijnse mensenrechtenorganisatie PCHR reed de kolonist tijdens een solidariteitsdemonstratie met de Palestijnse hongerstakers in de Israelische gevangenissen op hoge snelheid in op een wegblokkade die de demonstranten hadden opgeworpen. Hij dreigde daarbij een aantal demonstranten aan te rijden, maar een Palestijnse ambulance versperde hem de weg. Om, zoals de chauffeur vertelde, te voorkomen dat mensen zouden worden overreden. Deze chauffeur is ook gearresteerd. De ambulance is in beslag genomen.
De auto van de kolonist werd nadat hij niet verder kon met stenen bekogeld. De kolonist stapte uit en schoot de 23 jarige Mu'ataz Bani Shamsa dood met een kogel door het hoofd. Associated Press journalist Majdi Ishtayeh kreeg een kogel door een hand. De Israelische ordebewaarders kwamen vervolgens tussenbeide en verjoegen de demonstranten met traangas. De kolonist vertelde de politie dat hij bang was dat zijn leven in gevaar was. De politie liet hem daarop gaan.
(U weet dus wat u te doen staat als u iemand op de Westoever wilt vermoorden: zeg dat u bang was dat uw leven in gevaar was).

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...