zondag 21 mei 2017

Politie niet goed geholpen: sapstalletje kwijtDit is Kifah Da'ana, een sapverkoper van 34 jaar uit Jeruzalem. Op 13 mei was hij,  getuige van  de aanval van de Jordaniër Muhammad al Sikaji op een politieman, waarbij de Jordaniër werd doodgeschoten en de politieman gewond raakte. Da'ana werd vanachter zijn sapstalletje in de Oude Stad gearresteerd. Deze zaterdag, een week en vele politieverhoren later, werd hij vrijgelaten. Hij was bij dat gevecht ''niet tussenbeide gekomen'' en hij had ook ''anderen verhinderd tussenbeide te komen'',  werd hem verweten.
Da'ana zegt dat hij niet meteen begreep wat er tussen de politieman en de Jordaniër gebeurde. Daarna wilde hij te hulp komen en had hij drie ''Israelische kolonisten'' (orthodoxe Joden) opzij geduwd die dat ook probeerden. Een rechtbank veroordeelde hem daarvoor tot een huisarrest van tien dagen en een verbod van een maand om de Oude Stad van Jeruzalem binnen te komen. Ook moet hij een borgsom betalen van 2.000 shekel (400 euro). En oh ja, zijn sapstalletje is in beslag genomen. Ondanks het feit dat hij daar een vergunning voor had van de gemeente Jeruzalem.

2 opmerkingen:

Jaap Hamburger Broek in Waterland zei

Dat zal hem leren kolonisten opzij te duwen.

Jaap Hamburger Broek in Waterland zei

Dat deed de SA op de Amstelmarkt in 1940/1941 toch een stuk bruter: die trapte daar de stalletjes van 'sinaasappeljoden' gewoon omver.

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...