vrijdag 19 mei 2017

Snoep om de dood van een Palestijn te vieren en een verbrande tractor

Joodse kolonist deelt snoep uit om de dood te vieren van ''een Palestijnse vandaal''. 

Het Israelische tv nieuws van donderdag liet deze kolonist zien die op de openbare weg in het noorden van de Westoever snoep uitdeelde aan voorbijganger en automobilisten, om de dood te vieren van Mo'ataz Bani Shamsa die die dag was doodgeschoten door een andere kolonist. Soldaten van het Israelische leger keken bij het uitdelen toe.
Gisteren werd ook bekend dat de kolonist die Bani Shamsa doodschoot  met een kogel door zijn hoofd en de journalist van Associated Press, Majid Eshtayya door zijn hand schoot, niet wordt vervolgd. De kolonist uit de nederzetting Yitzhar, wiens naam niet bekend werd gemaakt,  sprak de magische woorden dat zijn hij dacht ''dat zijn leven in gevaar was''. Dat was voldoende. De kolonist probeerde met zijn auto door een Palestijnen wegblokkade bij Huwwara te rijden. Daarbij reed hij hij Palestijnen aan en werd zijn auto met stenen bekogeld, waarop hij uitstapte en het vuur opende. Daarna reed hij nog een Palestijnse ambulance aan. De kolonist diende naderhand bij de politie overigens nog een klacht in tegen de Palestijnen.
 Brandende tractor in Burin bij Nablus (Ma'an)

Israels minister van Onderwijs, Naftali Bennett, die tevens voorzitter is van de partij HaBayit HaYehudi,  zei in reactie tot het nieuws dat zijn onderzoek naar de kwestie uitwees dat ''een groep Palestijnse aanvallers brutaalweg een Israelische burger aanvielen, hem met stenen bekogelden en probeerden hem te vermoorden.''  De speciale VN afgezant Nikolai Mladenov riep op tot een gerechtelijk onderzoek, maar daar kwam geen reactie op.
 Kolonisten, mogelijk ook uit de nederzetting Yitzhar, hebben donderdagnacht een landbouwtractor in vlammen laten opgaan in de plaat Burin. Het leger had eerder het Huwwara checkpoint gesloten, evenals de toegang tot het dorp Beita waar Bani Shamsa vandaan kwam, en ook kolonisten van Yitzhar tegengehouden die een betoging wilden houden. Israelische kranten meldden dat het leger ''probeert de oplopende spanningen tussen Palestijnen en kolonisten te bedwingen''.
De hongerstaking van nu naar schatting ronde de 1.300 Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen, waarvoor de afgelopen week op meerdere plaatsen solidariteitsbetogingen en sluitingen van wegen werden gehouden, wordt intussen voortgezet. Vrijdag waren er op veel plaatsen demonstratieve vrijdaggebeden voor de stakers, en betogingen zoals op onderstaande foto in 'Aboud, een plaats ten noorden van Ramallah.
'Aboud vrijdag (al Quds)

3 opmerkingen:

Meir zei

Citaat: 'De hongerstaking van nu naar schatting ronde de 1300 Palestijnse gevangenen in Israelische gevangensisen, waarvoor de afgelopen week op meerdere plaatsen solidariteitsbetogen en sluitingen van wegen werden gehoden, wordt intussenvoortgezet.'

Vinden zij zelf nodig:
23.9% van de mannen is moddervet en onder vrouwen is het percentage bijna het dubbele 42.8%
http://www.economist.com/node/8846631

Krijg je als je niet werkt, geld toch via corrupte instanties als EU en VN met honderden miljoenen binnenstroomt en bovendien vet eet en er praktijken als ramadan op na houdt.

Al eten zij maanden niet overleven zij het wel en zeker als je tussendoor ook nog een chocolade eet.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Grappig, in het door u geciteerde staatje is 19.9 procent van de mannen in Israel ook moddervet. Dat is waarschijnlijk omdat ze genieten van de honderden miljoenen Amerikaanse dollars die ieder jaar aan nodeloze hulp binnenstromen en de euro's aan Duitse herstelbetalingen. Het verschil met de Palestijnse mannen (vrouwen doen niet mee aan de hongerstakingen) is dat er precies 4 procent minder mannen moddervet zijn. Misschien dat er, omdat Israel niet is bezet, toch iets meer werk is. Maar dat moddervette krijg je natuurlijk wel als je steeds feestdagen viert onder het motto: ''ze wilden ons doden, het mislukte, laten we gaan eten.''
(Reageer eens wat vaker, Meir, het is best leuk zo'n authentiek racistische opmerking te krijgen, zo nu en dan).

Elisabeth zei

Wow Meir, hoe laag kun je zinken. Ken je dat leuke Nazi liedje over de Vette Jodenman? Dat zou jij wel leuk gevonden hebben, he? Het is duidelijk waar jij staat, moreel en politiek gesproken. Ga je schamen.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...