zaterdag 20 mei 2017

Zestienjarig Palestijns meisje overlijdt twee maanden na te zijn neergeschoten

Fatima (haar achternaam wordt hier fout gespeld).
Meer dan twee maanden nadat ze na een auto ongeluk (of was het een ramaanval met een auto? ) was neergeschoten door Israelische soldaten, is de16-jarige Fatima Jibrin Taqatqa zaterdagavond aan haar verwondingen overleden. Taqatqa, uit Beit Fajjar in het district Bethlehem van de Westoever, reed op 15 maart met een auto in op een groep militairen op het Gush Etzion kruispunt bij het gelijknamige nederzettingenblok. De auto kwam tot stilstand tegen een groep paaltjes. De soldaten schoten haar neer terwijl ze nog in de auto zat. Er raakte verder iemand gewond. Ze werd met onder meer een levensgevaarlijke hoofdwond naar het Shaare Zedek hospitaal in Jeruzalem gebracht, waar ze nu is overleden.
Taqatqa was de 24de Palestijn(se) die dit jaar door Israeli's werd gedood tegen zeven Israelis die in dezelfde tijd omkwamen door Palestijns geweld. Ze was de 13e die in de loop van ruim twee jaar werd gedood bij het Gush Etzion kruispunt.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...