zaterdag 13 mei 2017

Jordaniër in Jeruzalem gedood na aanval op politieman

Plaats van de aanval (Foto Israelische politie).

Een Israelische politieman heeft zaterdag in de Oude Stad van Jeruzalem een Jordaanse toerist doodgeschoten nadat deze hem had aangevallen, tegen de grond had gewerkt en meermalen had gestoken met een mes. De matig gewonde politieman trok daarna een pistool en schoot de Jordaniër, de 57 jarige Muhammad Abdullah Salim al Kisaji, neer. Een passerende veiligheidsagent schoot hem daarna een kogel in het hoofd. Toegesnelde politiecollega's bedolven vervolgens nog met kracht de grond liggende man onder een plastic tafel.
Twee ultra orthodoxe passanten bemoeiden zich met het gevecht, één van hen raakte licht gewond aan een arm. De politie viel na het incident plaatselijke Palestijnen aan en arresteerde een winkeleigenaar omdat hij niet tussenbeide was gekomen. Ook de touroperator met wie de Jordanïër naar Jeruzalem was gereisd, werd later meegenomen.
Jordanië protesteerde scherp tegen de dood van Kisaji. Minister van Mediazaken, Mohammed Momani,  noemde zijn dood in een verklaring een  "misdaad" en zei dat Israel als bezettende mogendheid verantwoordelijk was.
De Israelische politiewoordvoerster Luba al Samri had aanvankelijk gemeld dat de gedode man een Palestijn was. Later werd hij als Jordaniër geïdentificeerd. Volgens de site al Quds was hij van Palestijnse origine. Hij zou zijn geboren in Jericho. De Israelische politieman, een 37 jarige man uit Noord Israel, belandde in het Shaare Tzedek ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...