zaterdag 27 mei 2017

Tenminst 28 doden bij aanval op Kopten in Z. Egypte

Tenminste 28 mensen zijn vrijdag gedood bij een aanval van gewapende mannen op een bus die Egyptische Kopten (christenen) voor een bedevaart vervoerde naar een klooster bij Minya, ten zuiden van Cairo. Een groot aantal waren kinderen.Tenminste 23 anderen raakten gewond. De aanval werd uitgevoerd door mannen in drie pick up trucks die het vuur openden met automatische wapens. Na de aanval kozen ze het hazenpad. Niemand heeft de aanval opgeëist.
Op de Egyptisdhe televisie werden beelden getoond van de bus waarvan de ramen kapot waren geschoten. Het was de tweede grote aanval op Kopten dit jaar. In april werden tenminste 45 mensen gedood bij twee zelfmoordaanslagen op kerken in de steden Tanta en Alexandrië. Die aanvallen werden geclaimd door ISIS (Islamitische Staat). In december 2016 was er een aanslag op de grootste Koptische kathedraal in Cairo, waarbij tenminste 25 mensen gedood werden en 49 gewond raakten.
Kopten zijn helaas vaak het doelwit als radicale moslim groepen het aan de stok hebben met de staat. 
Later op de dag voerde Egypte luchtaanvallen uit op een kamp in Derma, in Libië, waar de aanvallers van de christenen zouden hebben getraind. Er waren geen berichten van slachtoffers.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...