dinsdag 13 oktober 2015

Dinsdag: weer een dode Palestijn bij demonstraties op de Westoever

Mu'ataz Zawahreh

Israelische militairen hebben dinsdag weer een Palestijn doodgeschoten tijdens de wijdverbreide onlusten op de Westoever. Ditmaal was het de 27-jarige Mu'ataz Ibrahim Zawahreh, uit het Deheishe kamp bij Bethlehem. Hij werd door scherpe munitie in de borst getroffen en overleed in een ziekenhuis in Beit Jala. Mu'ataz was de broer van de 32-jarige Ghassan Zawahreh, een van mannen die al enige weken (met een onderbreking) in Israelische gevangenissen een hongerstaking houden tegen hun administratieve gevangenschap. Mu'ataz Zawahreh was de 30ste Palestijn die sinds 1 oktober door Israelische kogels is gedood.
Meer dan 400 Palestijnen werden dinsdag, de 12e dag van de onlusten, bij diverse clashes op de Westoever en Gaza gewond, volgens een opgave van de Rode halve Maan. Tenminste 31 van hen werden getroffen door scherpe munitie.
Op de Westoever waren er onlusten in Nablus, Bethlehem Hebron en andere districten. Dertien mensen raakten gewond door scherpe munitie, 84 door zogenaamde ''rubberkogels'' en 229 kregen ademhalingsmoeilijkheden door traangas.tienduxieen manne,, vrouen  en jongeren a
In de Gaza-strook werden tenminste 18 Palestijnen door scherpe munitie getroffen, en nog eens 43 door rubberkogels. Er waren demonstraties in Beit Hanoun in het noorden van de Strook en in het Bureij kamp in Midden-Gaza.
De jongste cijfers brengen het aantal mensen dat in de bezette gebieden gewond is geraakt sinds 1 oktober op 3,730. Van hen zijn 360 mensen betroffen door scherpe munitie, 932 met rubberkogels (stalen cylinders met rubber coating) en 2,365 door traangas.
In Galilea, de Palestijnse gebieden in Israel zelf, vond dinsdag een algemene staking plaats. Tienduizenden namen die dag deel aan een demonstratie in de plaatx Sakhnin, een ''schreeuw van woede van de Palestijnse van binnen (Israel)'' volgens de site Arab 48, en een oproep om Jeruzlem en de Heilige Plaatsen te beschermen. (Foto onder).

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...