zaterdag 3 oktober 2015

Palestijn doodt twee mensen in Jeruzalem bij aanval met mes

The victims of the fatal stabbing attack in Jerusalem on Saturday October 3, 2015 were named as Nehemia Lavi, 41 (left) from Jerusalem, and Aharon Benet, 22 (right) from Beitar Ilit. (Courtesy)De twee slachtoffers: links Nehemia Lavi (41 uit Jeruzalem) en rechts Aharon Benet (22, uit de nederzetting Modi'in Illit) (Foto's Flash90) 

Twee mannen zijn zaterdag gedood in Jeruzalem door een 19-jarige Palestijnse jongen met een mes. Een vrouw raakte gewond en een peuter lichtgewond. De Palestijnse jongen viel een ultra-orthodoxe familie, bestaande uit de man, de vrouw en het kind, aan in de Oude Stad toen zij op weg waren naar de  Westelijke Muur (Klaagmuur) om daar te bidden. Een militaire reservist, ex-legerrabbijn, maakte zich op om te hulp te komen, maar werd eveneens neergestoken. De beide mannen overleden. De Palestijn maakte zich meester van het pistool van één van de mannen en schoot daarmee op leden van de politie, volgens een politiewoordvoerder. Hij werd vervolgens ''geneutraliseerd'', wat politiejargon is voor doodgeschoten.
De Palestijn werd later geïdentificeerd als de 19-jarige Mohannad Hallabi, een rechtenstudent aan de Quds universiteit en afkomstig uit een dorp bij Ramallah. Volgens Haaretz had hij een paar dagen geleden op zijn Facebook pagina een foto geplaatst van Dia' Talhama (bedoeld werd Diaa Talahme, AbuP.)  die volgens het Israelische leger was gedood toen een handgranaat in zijn hand voortijdig ontplofte, maar die volgens omstanders helemaal geen handgranaat had gehad en door het Israelische leger was doodgeschoten bij een opstootje bij een door Palestijnen opgeworpen versperring). Op zijn Facebook pagina zou Hallabi, volgens Haaretz,  geschreven hebben dat de Israelische aanvallen op de moskeeën in Jeruzalem onaanvaardbaar waren voor het Palestijnse volk en dat de Derde initifada al was begonnen.
 De steekpartij in Jeruzalem volgde twee dagen na een schietpartij in de buurt van Nablus waarbij een jong kolonistenechtpaar werd doodgeschoten. Israelische militairen zijn volop bezig met een klopjacht naar de dader van deze eerdere aanslag. In de stad Nablus werden diverse buurten zaterdagochtend overvallen door grote menigten soldaten die huis aan huis-zoekacties hielden. In de buurt Ad-Daheyye werden acht Palestijnen aangehouden en werden tien mensen gewond door scherpe munitie, van wie er één levensgevaarlijk is gewond dooreen schot in de borst. Nog eens vier andere Palestijnen raakten gewond doordat zij in elkaar werden geslagen.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...