zaterdag 10 oktober 2015

Nog een Palestijnse jongen in Jeruzalem en nog twee kinderen in Gaza doodgeschotenDe Israelische militairen gelegerd aan de grens met Gaza hebben zaterdag opnieuw twee Palestijnen gedood. Het waren twee kinderen ditmaal:  de 13-jarige Marwan Barbash en de 15-jarige Khalil Othman. Zij werden doodgeschoten tijdens een demonstratie ten oosten van Khan Younis. Tenminste 15 anderen raakten gewond.
 Het was de tweede achtereenvolgende dag dat er jonge Palestijnen werden doodgeschoten bij het grenshek., Vrijdag doodden de Israeli's zeven jongeren bij het grenshek van Gaza en raakten er 145 gewond. Ook zaterdag zouden de jongeren weer stenen naar de militairen hebben gegooid, volgens het Israelische leger. Enkele tientallen zouden zelfs hebben geprobeerd door het hek te dringen. Zij waren weer teruggestuurd. volgens Israel, behalve vijf die werden gearresteerd.  De video hierboven, van Dan Cohen (Mondoweiss) laat zien hoe erg de soldaten die vrijdag tientallen Palestijnen neerschoten ten oosten van Shuja'iyyeh, in gevaar waren. In hun  betonnen bunker, wel te verstaan. 
Ín Jeruzalem werd zaterdag, voor de tweede keer die dag op die plek, een Palestijn doodgeschoten in de buurt van de Damascus Poort.  Drie politiemannen raakten erbij gewond. Eerder op de dag was daar de 16-jarige Ishaq Badran doodgeschoten, een werknemer van een falafel-restaurant vlakbij. Omstanders zeiden dat er geen reden was waarom hij dood moest. Hij werd achterna gezeten, Maar de journaliste Dalyia Al Namari van het tv-station Russia Today Arabisch was ter plekke en zei dat getuigen haar vertelden dat de jongen  niemand had aangevallen. Namari werd vervolgens terwijl ze live op tv was door de Israelische politie verwijderd uit het gebied. Een cameraman werd beschoten met rubberkogels.   
De tweede Palestijn die in in hetzelfde gebied werd gedood, was de 19-jarige Mohammed Saed Ali uit Shu'afat. De Israelische kant The Times of Israel zegt dat twee mannen van de grenspolitie een Palestijn zagen die zij verdacht vonden. Ze vroegen hem om zijn identiteitskaart. Die toonde hij, maar tegelijkertijd zou hij één van de agenten in zijn nek hebben gestoken. Een collega die het zag gebeuren, opende het vuur op de jongen, die daarbij werd gedood. Helaas trof de ijverige politieman ook zijn twee collega's, van wie er dus één al was gewond. Hij is nu vrij ernstig gewond.
In Hebron oerleed zaterdagavond een Paletijn aan verwodningen die hij donderdag opliep in de plaast Beit Ummar. Hij was daar zeer zwaar aan het hoofd gewond door een ''rubberkogel''. Het was de 27-jarige Ibrahim Ahmad Mustafa Aoud. Het Palestijnse dodental van de afgelopen 24 uur is daamee deze zaterdag gestegen naar 14. Sinds 1 oktober zijn er 21 Palestijnen gedood. Voor het hele jaar is het aantal nu 46. bijna net zo veel als het jaar ervoor.
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Palestijnse aanvallen op Israel veroordeeld als ''terreur''.  Anders dan Amnesty International dat ook scherpe kritiek leverde op de manier waarop Israel buitengerechtelijke executies uitvoert en omgaat met scherpe munitie, zei de VS daar niest over. De Amerikaanse regering heeft kennelijk weinig oog voor de Palestijnse slachtoffers. Niet voor het eerst, trouwens. En dat geldt niet alleen voor de VS.
De Israelische grenspolitie heeft duizenden versterkingen opgeroepen om te dienen in wat gemeenten met een ''gemengde bevolking'' heet.

10 opmerkingen:

André Meijerink zei

Beste Abu, het volgende geeft een ander licht op wat er op dit moment gaande is. Ik las dit stukje op Israeltoday.nl (9-10-2015):
"Ik ben een jonge Palestijn en woon in de gebieden onder Palestijns bestuur.....
Afgelopen week hebben Palestijnse terroristen meer dan negen terreuraanvallen tegen Israëli's uitgevoerd. Deze terreurgolf begon net nadat de leider van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, zijn toespraak voor de Verenigde Naties had gehouden.
Mijn hart bloedde toen ik het vreselijke nieuws hoorde van de eerste aanval, waarbij Palestijnse terroristen een Israëlisch gezin aanvielen en de ouders vermoordden voor de neus van hun jonge kinderen.
Mijn verdriet was diep en echt, maar wat mij het meest schokte, was dat van Palestijnse zijde elke vorm van afkeuring van deze barbaarse misdaad ontbrak. In tegendeel, de meesten hier juichen over de moord op Joden en vierden deze dodelijke aanval.
Maar hun reactie was heel anders toen Israël de verantwoordelijke terrorist doodde. Plotseling begonnen de Palestijnen gerechtigheid te eisen tegen de 'racistische' Israëli's.
En dan begint het nieuws de mensen voor te liegen, door hun te vertellen dat deze terroristen, die door de Israëliërs waren neergeschoten, niet echt probeerden iemand neer te steken. De mensen wordt verteld dat de Israëli's verhalen verzonnen over de aanval, dat de doodgeschoten Palestijnen niet werkelijk gewapend waren, en dat de Joden hen alleen maar doodden omdat het Arabieren waren.
Doordat de media deze valse berichten publiceren, worden ze helaas omgevormd tot een soort pseudo-waarheid. Laat uw denken alstublieft niet door dergelijke leugens beïnvloeden. Gebruik uw hersens en zoek uit wat echt waar is...."

Abu Pessoptimist zei

André Meijerink',
Komt de gedachte wel eens bij u op dat dit soort proza een erg bekende gedachtegang verraadt (letterlijk ongeveer wat Netanyahu allemaal heeft opgemerkt de laatste dagen) en dat de schrijver ervan weleens een Israelische Jood zou kunnen zijn geweest? Hoe dan ook, de dader(s) van de aanslag waarbij een kolonistenechtpaar werd doodgeschoten is niet gedood, zoals in dit stukje wordt gesuggereerd. Verder raad ik u aan om het stuk van Gideon Levy in Haaretz van vandaag te lezen: http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1
Het gaat over de manier waarop Israelische politiemannen en soldaten - toegejuicht door bloeddorstige menigten - doodvonnissen zonder vorm van proces voltrekken in gevallen dat eventuele daders gemakkelijk hadden kunnen worden gearresteerd en ook hadden moeten worden gearresteerd. In een beschaafd land worden dat soort buitengerechtelijke executies (= moorden) bestraft met forse gevangenisstraffen voor de politieagenten of soldaten die dit op hun geweten hebben. In Israel worden ze echter als helden onthaald en krijgen ze paginagrote interviews in de kranten.

Joop Hoekstra zei

Een normale Palestijn zal niet graag iets te maken willen hebben met 'Israel' Today. Maar ook in Palestina zijn er verraders. De situatie in de Palestijnse Gebieden is uitzichtloos en de armoede groot. Bijna alle Palestijnen die worden gearresteerd worden gemarteld en vrij willekeurig kunnen lange gevangenisstraffen worden gegeven. In de West Bank vallen Palestijnen onder de militaire rechtsspraak van het bezettingsleger, dat daarbij ook nog 10-tallen geheime wetten handteert. In verband met de veiligheid (uiteraard) kunnen deze wetten niet openbaar worden gemaakt. In dit klimaat worden door 'Israel' verraders verkregen. Dus er is altijd wel een Palestijn te vinden die iets wil zeggen wat Israeliens graag willen horen; of het integer is, is vers 2.

Trees zei

meneer Andre Meijerink.Waar te beginnen. Ook mijn hart brak toen ik de foto zag van dat gedode gezin, vader en moeder, en weer een paar kinderen die moeten opgroeien zonder hun ouders. Zoals er talloze Palestijnse kinderen zijn, al tientallen jaren lang,die moeten opgroeien zonder hun ouders,omdat die gedood zijn bij een bombardement, jaren achter tralies zitten zonder ook maar ergens beschuldigd van te zijn, kinderen die nooit enige vrijheid hebben gekend en die iedere dag het gevaar lopen om getraangast te wroden door Israleische soldaten, die overal rondlopen in de West bank, soldaten die je zomaar snachts uit je warme bed trekken en je meenemen naar een plek, en je laten proberen te vertellen welke van jouw vriendjes stenen heeft gegooid. Je in elkaar slaan, etc. Meneer meijerink, ik weet niet waar ik moet beginnen om hier een zinnig verhaal van te maken. Waar waren de meevoelende ISraelies toen vorig jaar Gaza dag en nacht compleet werd platgebombardeerd, 50 dagen lang. 550 dode kinderen, van de meer dan 2000 doden. dat zijn ruim 10 kinderen per dag. Nee, die Israelies zaten al bierdrinkend en bamba etend op een heuvel die uitkeek over Gaza, feest te vieren. En te vragen om meer en meer en meer bommen. Ik heb de groepen Israelische jongeren gezien die de straat opgaan om Arabieren in elkaar te slaan, ik zie ze nu weer. Hou in godsnaam op met Palestijnen van alles te beschuldigen. A die jongelui die nu gelijk afgemaakt worden ( want dat is het) omdat ze " iemand neer zouden willen steken". Bewijs willen we zien, dat is hoe het er meestal toegaat in een beschaafd land. Maar hier worden ze afgeknald als een stel wilde honden, met mensen eromheen die dat toejuichen,en de dode lichamen nog eens een trap na geven. Israel heeft alle touwtjes in handen, en het enige wat die doen is meer doden, meeer onderdrukking, meer en meer en meer. Groet

Elisabeth zei

Wat gek toch, meneer Meijerink, dat datzelfde blaadje (Israel Today) een heel andere toon aanslaat over de prijskaart-brandstichting bij de Dawabshe familie, waardoor een baby en zijn beide ouders omkwamen, en zijn broertje van vier voor het leven verminkt raakte.

Israel Today noemde de uitspraak van de Israelische president Rivlin dat hij pijn voelde over de moord op een baby'tje "een beschamende vertoning van Joodse zelfkastijding".

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/27115/language/nl-NL/Default.aspx

U moest zich schamen om zo'n blaadje te lezen!

inke zei

@ Elisabeth,
Om je te kunnen schamen moet je een geweten en zelfinzicht hebben. Om over fatsoen nog maar te zwijgen.

André Meijerink zei

Elisabeth,
Ik zal niet zeggen dat ik het artikel waar u naar verwijst een goed artikel vind. Waar het om gaat in het betreffende artikel is denk ik, dat de president de schuld al op zich neemt, danwel bij de Joden legt, alvorens duidelijkheid is door wie de brandstichting is gepleegd.

Als u mijn mening vraagt, dan vind ik de brandstichting verwerpelijk, wie dat ook gedaan heeft.

Abu Pessoptimist zei

André Meijerink,
Het artikel probeert net te doen als de Palestijnen hun huis zelf in brand hebben gestoken, (of dat buren of zo dat hebben gedaan) in plaats van kolonisten. Een bekende tactiek van de kolonisten en een bekend patroon van een blaadje als Israel Today: de kolonisten maken van alles kapot, slaan mensen in elkaar of openen het vuur, maar hebben het nooit gedaan en zijn onschuldig als lammertjes. Dat is de kern van het stuk in Israel Today. En de president krijgt ervan langs omdat hij er - zoals verder ongeveer iedereen - van uitging dat het wèl kolonisten waren. Wat ook het geval was.

Elisabeth zei

Aha, u heeft dus toch gereageerd meneer Meijerink. Begrijpt u wel dat u en uw ideologische achterban precies hetzelfde doen als waar uw 'Palestijnse christenbroeder' de Palestijnen van beschuldigt in zijn verhaal, namelijk ontkennen dat het eigen volk misdaden pleegt?

Voor alle duidelijkheid: "A senior IDF officer told reporters on Tuesday that security agencies had “no doubt” that the Duma attack was perpetrated by Jews.

“This was an act of Jewish terrorism, and that’s unambiguous,” the officer said. He did not reveal evidence from the ongoing investigation, but insisted, “All the conjecture and speculations being spread on this issue lack any basis in reality.”

U blijft dat zelf blijkbaar hardnekkig ontkennen.

Er worden zo ontzettend veel meer onschuldige Palestijnen (en vaak kinderen) gedood worden door Israel, dan dat er onschuldige Israeliers (en soms kinderen) vermoord worden door Palestijnen.

Daarom wil ik u vragen (aangezien u blijkbaar net als ik een Christen bent): Hoe kun je tegen je broeder of zuster zeggen: 'Laat mij de splinter uit je oog verwijderen' zolang je nog een balk in je eigen oog hebt?

Elisabeth zei

Aha, u heeft dus toch gereageerd meneer Meijerink. Begrijpt u wel dat u en uw ideologische achterban precies hetzelfde doen als waar uw 'Palestijnse christenbroeder' de Palestijnen van beschuldigt in zijn verhaal, namelijk ontkennen dat het eigen volk misdaden pleegt?

Voor alle duidelijkheid: "A senior IDF officer told reporters on Tuesday that security agencies had “no doubt” that the Duma attack was perpetrated by Jews.

“This was an act of Jewish terrorism, and that’s unambiguous,” the officer said. He did not reveal evidence from the ongoing investigation, but insisted, “All the conjecture and speculations being spread on this issue lack any basis in reality.”

U blijft dat zelf blijkbaar hardnekkig ontkennen.

Er worden zo ontzettend veel meer onschuldige Palestijnen (en vaak kinderen) gedood worden door Israel, dan dat er onschuldige Israeliers (en soms kinderen) vermoord worden door Palestijnen.

Daarom wil ik u vragen (aangezien u blijkbaar net als ik een Christen bent): Hoe kun je tegen je broeder of zuster zeggen: 'Laat mij de splinter uit je oog verwijderen' zolang je nog een balk in je eigen oog hebt?

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...