vrijdag 9 oktober 2015

Israeli's schieten op demonstraties in Gaza: zeven doden, 145 gewonden, van wie 10 in levensgevaar


Deze demonstratie bij het grenshek was volgens het Israelische leger gewelddadig (Foto's Ma'an).

2 x updated. Het Israelische leger heeft vrijdag het vuur geopend op demonstraties in de Gaza-strook, ten oosten van de wijk Shuja'iyeh in Gaza-stad. en ten oosten van Khan Younis in het midden van de Strook. Daarbij werden zeven  jonge Palestijnen gedood. De jongste van hen was pas 15 jaar. Honderd vijf en veertig anderen raakten door scherpe munitie gewond. Tien van hen verkeren volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza in levensgevaar.
Medische kringen in Gaza identificeerden de doden als Mohammed Raqab (15), Ziad Nabil Sharaf, 20, en Mousa al-Elayyan die werden gedood in de buurt van Khan Younis. Ahmad al-Harbawi (20), Abed al-Wahidi (20),en Shabi Dawla (20), werden door kogels getroffen en gedood in de buurt van Shuja'iyyeh. Zaterdagochtend overleed ook de 22-jarige Jihad Salim al-Obeid aan zijn verwondingen, waarmee het aantal doden op zeven kwam.
Een Israelische legerwoordvoerster vertelde het persbureau Ma'an dat 200 Palestijnen het grenshek naderden en stenen en brandende autobanden naar de Israelische militairen wierpen. Die beantwoorden dat met salvo's scherpe munitie vanachter het veiligheidshek, aldus de woordvoerster. Ze bevestigde dat daarbij ''treffers werden gescoord''.
Treffers??!  Nou, volgens mij was het meer een soort drijfjacht. Honderd vijf en veertig gewonden, ik nauwelijks bevatten wat ik zelf hierboven heb getikt.  

Geen opmerkingen:

Het Westen moet nu met sancties en een wapenembargo een einde aan de moordpartij in Gaza afdwingen

Francesca Albanese zei het zaterdag al, nadat een dag eerder het Internationaal Gerechtshof (ICJ) Israel opdracht had gegeven de strijd te s...