maandag 12 oktober 2015

Maandag: vier aanvallen met messen in Jeruzalem


Het meisje dat bij het hoofdbureau van politie een mes zou hebben getrokken. Zij is ''geneutraliseerd'' volgens de politiedie geen mededelingen deed over hoe ernstig ze is gewond.

Maandag hebben zich in totaal vier aanvallen of vermernde aanvallen met messen voorgedaan in Jeruzalem. Drie Palestijnen werden daarbij doodgeschoten, twee Joodse Israeli's raakten zwaargewond en een onduidelijk aantal lichtgewond. Twee Palestijnen raakten gewond.
's Avonds vond een aanval plaats in en bus bij de gemeentegrens van Jeruzalem, waarbij een man een militair aanviel en zin wapen wilde pakken, aldus het verhaal van de militair. De man werd doodgeschoten. De militair zou ''lichtgewond'' zijn.
Rond het middaguur vielen twee  aanvallers twee Israelische Joden aan in Pisgat Zeëv, een nederzetting bij (wijk van) Jeruzalem. Eerst werd een 25-jarige man gestoken, hij raakte ernstig gewond. Vervolgens vielen ze een 13-jarige jongen aan die passeerde op een fiets. Hij raakte levensgevaarlijk gewond. Beide aanvallers waren overigens ook 13 jaar. Eén van hen raakte gewond en werd gearresteerd nadat hij door een auto zou zijn geschept. Het andere jongetje werd neergeschoten. Hij bloedde dood op straat.


Aanvallertje van 13 ligt dood te bloeden op straat in Pisgat Zeëv. (Twitter. Er is ook een video van waarbij omstanders hem toeroepen: "'Sterf hoerenzoon, maar die zal ik hier niet reproduceren).  

Minder dan een uur daarvoor werd een lid van de grenspolitie pal voor het hoofdbureau van politie gestoken door een 18-jarig meisje. Volgens zijn verhaal vroeg hij haar naar haar identiteitsbewijs waarop ze een mes trok en hem stak. Hij raakte lichtgewond en schoot haar neer. Zij raakte zwaargewond. Ma'an News schreef dat sommige sites meldde dat ze pas 15 was. Op de foto hierboven, overgenomen van een Hebreeuwse site, is te zien dat ze een schooluniform draagt.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...