maandag 5 oktober 2015

Israelische militairen doden jongetje van 12


Familieleden nemen afscheid van Abd al-Rahman Obeidallah. (Ma'an)

Israelische militairen hebben maandag tijdens onlusten in het vluchtelingenkamp Aida bij Bethlehem een 12-jarige jongetje doodgeschoten. Zijn naam was Abd al-Rahman Shadi Obeidallah. Hij werd door scherpe munitie in de borst getroffen, dicht bij het hart. Een operatie in het ziekenhuis in Beit Jala, waar hij naar toe werd gebracht in een auto van één van de omwonenden, mocht niet baten. Tijdens dezelfde onlusten werd een andere tiener door scherpe munitie in een been getroffen.
Zondag werd bij rellen in het dorp Bala, ten oosten van Tulkarem ook al de 18-yarige Huthayfa Othman Suleiman (zie foto nr 1 onder) gedood. Hij werd in de borst geschoten en overleed later in de operatiekamer. Deze doden vielen tijdens wijdverspreide onlusten in Jeruzalem en op de Westoever, waarbij in één etmaal al meer dan 220 gewonden vielen, waarvan tenminste 28 door scherpe munitie en 68 door zogenoemde rubberkogels. De onlusten volgden op weken van spanning doordat de Israeli's meer dan andere jaren Joodse extremisten de gelegenheid gaf de ''Tempelberg'' te bezoeken en restricties oplegde aan moslims, en nadat kort na elkaar drie Palestijnen bij checkpoints onder diverse voorwendsels waren doodgeschoten.
De spanningen namen verder toe doordat donderdag een kolonistenechtpaar werd vermoord in de buurt van Nablus, en nog verder nadat een jonge Palestijn zaterdag twee kolonisten doodstak in Jeruzalem en zelf werd doodgeschoten, en doordat enkele uren later de 19-jarige Fadi Alloun (zie foto 2 hieronder) zonder pardon met zes kogels werd afgemaakt, terwijl hij op de vlucht was voor een groep extremistische Joodse jongeren, waarvan hij er - naar werd beweerd - één had aangevallen met een mes.

Foto 1: Huthayfa Othman Suleiman


Foto 2: Fadi Alloun

1 opmerking:

inke zei

Ja maar, ja maar, het was een foutje, een vergissing hij wilde die man naast Abed a-Rahman Abdallah doodschieten, shit happens, niet waar? Heeft Koenders al gereageerd of het hulpje van Juncker, Frans Timmermans? Is er al geroepen dat Israël het recht heeft zich te verdedigen tegen kinderen en tieners? Zijn de huizen van de Dawabsheh's moordenaars al stuk gebulldozerd? Vragen, vragen en het antwoord geef ik zelf wel.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...