woensdag 28 oktober 2015

Woensdag: opnieuw een Palestijn doodgeschoten in Hebron


 Israelische soldaten hebben woensdagmiddag in Hebron bij de Joodse nederzetting in de wijk Tel al-Rumeida weer een Palestijn doodgeschoten die een aanval met een mes zou hebben willen plegen. 
Het was de 23-jarige Islam Ubaidu. Getuigen vertelden het persbureau Ma'an dat er 11 kogels op hem werden afgevuurd. Daarna lieten de soldaten hem een tijdje liggen. Iets later stopten ze hem een mes in zijn hand. Het Israelische leger meldde een aanval te hebben verijdeld en dat geen enkele Israeli gewond raakte. Ubaidu was de 64ste Palestijn die deze maand door Israeli's werd gedood.
Een half uur later werd in een supermarkt van de keten van Rami Levi bij het Gush Etzion kruispunt (het kruispunt genoemd naar het Etzion blok van nederzettingen ten zuiden van Bethlehem), een Israelische vrouwelijke kolonist gewond. Zij liep een steekwond op in de borst. Haar aanvaller  werd gearresteerd, nadat eerder schoten op hem waren afgevuurd die doel misten.

Nij Nablus namen de Iraeli's woensdag tientallen hectaren privé-land in beslag van zes dorpen, te weten de dorpen Beit Furik, Salem, Awarta, Yasuf, al-Sawiya, and Azmut. In dat gebied liggen veel nederzettingen. Ghassan Daghlas, de man die voor de PA de activiteiten in de nederzettingen het noorden van de Westoever volgt, zei dat de Israelische legercommandant die de eigenaren liet weten dat hun land werd afgepakt, meedeelde dat dit gebeurde om veiligheidsredenen, om aanslagen te voorkomen.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...