zondag 11 oktober 2015

Israeli's schieten weer jongetje van 13 dood, vier Israeli's gewond bij aanval Israelische Palestijn


De dode Ahmed Sharaka. (Ma'an)

Israelische militairen hebben zondag weer een jongetje van 13 jaar doodgeschoten, de derde in korte tijd. Palestijnse Medische kringen zeiden dat het ging om Ahmad Sharaka. Hij werd in door scherpe munitie in de nek getroffen tijdens onlusten ten zuiden van El-Bireh in het district Ramallah. Hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Ramallah, maar overleed op de operatietafel.
Ahmed Sharaka's dood brengt het totaal aantal Palestijnen dat sinds 1 oktober door Israelische kogels is gedood op 24. Bij de onlusten in El-Bireh vielen nog een paar gewonden, onder wie een jongen die een schotwond opliep in een been.
In Netanya , in Israel zelf, vond intussen een aanval plaats waarbij vier Joodse Israeli's gewond raakten. Een Palestijnse Israeli van 20, afkomstig uit de plaats Umm al-Fahm, gebruikte volgens de site YNet zijn auto om mensen aan te rijden die bij een bushalte op de bus stonden te wachten.
Daarna stapte hij uit en viel aan met een mes. Een 19-jarige vrouwelijke soldaat raakte ernstige gewond, twee mensen van 15 en 20 raakten niet al te ernstige gewond en een 45-jarige man raakte licht gewond. De aanvaller, ''de terrorist'' zoals de Israelische pers verdachte Palestijnen gewoonlijk noemt, werd gearresteerd.
De onlusten bij El-Bireh waarbij de 13-jarige Ahmed Sharaka werd gedood, waren niet de enige die zondag plaatsvonden op de Westoever. In de buurt van Nablus, bij het Huwwara checkpoint, werden tenminste 50 Palestijnen door kogels gewond, onder wie een cameraman van Ma'an televisie, Rami Swidan, die in een been werd geschoten. Getuigen meldden aan het persbureau Ma'an dat Israelische troepen de Palestijnen insloten en vervolgens in het wilde weg in de menigte schoten, terwijl andere militairen vanuit wachttorens hetzelfde deden. De directeur van de eerste hulp en ambulance dienst van de Rode Halve Maan, Abd al-Halim Jaafra, vertelde Ma'an dat van drie gewonden de toestand kritiek was en dat zij spoedoperaties hadden ondergaan. De overigen waren in hun benen geschoten. Van de meesten was de toestand matig ernstig. In totaal telde de Rode Halve Maan zondag tenminste 55 mensen die door scherpe munitie waren getroffen en 77 die gewond raakten door ''rubberkogels''.

3 opmerkingen:

Joop Hoekstra zei

'Rubberkogels'. Ik hoop dat alle lezers weten dat het hier om stalen kogels met een plastic coating gaat.

Mr.johanyip zei

De aanval was niet in Netanya, maar bij kibutz Gan smuel (noord/oost Hadera).

Abu Pessoptimist zei

Mr johanyip,
Klopt. Ligt vlak bij elkaar, daarom heb ik me waarschijnlik vergist. Maar het was Hadera.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...