maandag 26 oktober 2015

Maandag: Drie dode Palestijnen in Hebron, éen zwaargewonde Israeli


De dode Raed Jaradat (Foto Ma'an)

2x Updated. Israelische militairen hebben maandagavond opnieuw een Palestijnse jongen doodgeschoten. Dat gebeurde tijdens botsingen met het leger in Beit Einum, bij Hebron, een dorp waabij in de buurt eerder op de dag een 22-jarige Palestijns was doodgeschoten die een soldaat levensgevaarlijk had verwond met een mes. De laatste dode was de 17-jarige Iyad Rawhi Jaradat. Hij was de 60ste Palestijn die deze maand door Israelisch toedoen is omgekomen,
Een woordvoerder van het Israelische leger zei dat de soldaten met rubberkogels op één van de gangmakers van het geweld in het dorp hadden geschoten, en dat hij gevallen was en toen zijn hoofd had bezeerd. De miliairen hadden hem nog eerste hulpverleend, aldus de woordvoerder, voor hij naar het ziekenhusi was vervoerd.  Raed al-Saeed, een arts in het Ahli ziekenhuis in Hebron, zei dat Jaradat toen hij aankwam al dood was. Een Röntgenfoto gaf aan dat er een kogel in zijn hoofd zat.
Eerder op de dag schoten Israelische militairen in Hebron de 19-jarige Saad Muhammad al-Atrash dood. Volgens het leger had hij in de buurt van de Ibrahimi-moskee geprobeerd een militair te steken, Niemand van de Israelische soldaten raakte gewond  Al-Atrash stierf op weg naar het Sha'are Zedek ziekenhuis in Jeruzalem.
En nog weer eerder, in de ochtend, schoten de Israeli's een Palestijn dood die kort daarvoor een Israeli had aangevallen met een mes. De Israeli werd gestoken in de nek en raakte zwaar gewond. Hij werd naar het Sha'are Zedek ziekenhuis in Jeruzalem vervoerd. Politiewoordvoerder Luba Samri zei dat de eerste berichten erop wezen dat het ging om een 19-jarige soldaat. Het leger wilde dat echter niet bevestigen, meldde het persbureau AP.  Het incident vond plaats bij de Beit Einum kruising ten noorden van Hebron. De gedode Palestijn was de 22-jarige Raed Saket Abdul-Rahim Jaradat, uit de plaats Sair. Hij was een student van de Quds Universiteit.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...