donderdag 22 oktober 2015

Israeli's doden Israeli die voor ''aanvaller met nationalistische motieven'' werd aangezien


Hebron 21 oktober 2015 (Haaretz).

Israelische soldaten hebben woensdagavond laat in Jeruzalem per ongeluk een Joodse man doodgeschoten omdat ze dachten dat hij een ''aanvaller met nationalistische motieven'' was, zoals de krant The Times of Israel het noemde. De man was een beveiliger die de twee militairen naar hun identiteitskaart vroeg toen zij in een bus stapten. De soldaten dachten dat hij hun wapen wilde pakken, er ontstond een handgemeen en vervolgens schoten ze hem dood.Daarna bleek hij een Joodse Israeli te zijn.
Donderdagmorgen zijn in Beit Shemesh. (Israel binnen de groene lijn) twee Palestijnen neergeschoten die een aanval zouden hebben willen peggen. Eén van de twee is dood, de ander verkeert in zorgwekkende toestand. Een Israelische tiener zou lichtgewond zijn. De toedracht van dit incident is onduidelijk. In de Israelische pers circuleren verschillende versies. 
Vanuit Hebron werd eveneens een incident gemeld. Daar zouden twee mannen met messen een soldaat hebben willen aanvallen die een nederzetting middenin de stad stond te bewaken. De soldaat duwde hen van zich af en vuurde zijn geweer af in de lucht. De mannen vluchtten.Niemand raakte gewond.
Israel heeft in de nacht van woensdag op donderdag 84 Palestijnen gearresteerd, 26 van hen in Oost-Jeruzalem. Daar waren in de loop van woensdag ook in diverse wijken botsingen geweest. Het Burgerbestuur (dit is de misleidende naam van het militaire bestuur van de Westoever), maakte donderdag bekend dat het drukke Checkpoint 300 tussen Jeruzalem en Bethlehem de komende drie dagen dicht zal zijn, in verband met religieuze Joodse plechtigheden die samenhangen met de herdenking van de dood van de bijbelse stammoeder Rachel.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...