donderdag 29 oktober 2015

Donderdag: weer twee dode Palestijnen in Hebron


(Ma'an)

Update. Israelische hebben donderdag weer twee Palestijnen doodgeschoten in Hebron die aanslagen met messen zouden hebben willen plegen. Bij de Beit Hadassah nederzetting in het centrum van Arabisch Hebron, schoten militairen de 19-jarige Farouk Abdel Qader Omar Sidr dood, die volgens hen een soldaat had willen steken die een ''veiligheidspositie'' in Hebron bemande. Getuigen zeiden dat dit gebeurde in de Shuhada-straat, de hoofdstraat van Hebron die voor Palestijnen op een voetpad na is geslosten.  Een Palestijnse vrouw vertelde het persbureau Ma'an dat zij zag hoe soldaten en kolonisten vuurden op een man die een trap afkwam. Zij zei dat hij volgens haar niets in zijn hand had. Aan Isarelische kant raakte niemand gewond.  
 Een lid van de Israelische grenspolitie schoot in ochtedn van donderdag een jonge Palestijn dood bij de Ibrahimi moskee.
Een ooggetuige vertelde het Palestijnse persbureau Ma'an dat hij zag dat een soldaat op een Palestijn schoot en hem in de schouder raakte. ''Daarna ging de soldaat naar hem toe, schoot hem door  het hoofd en liet een mes vallen naast het lijk,” aldus deze ooggetuige. Een andere ooggetuige zei dat hij een Palestijn zag wegrennen voordat de soldaten hem neerschoten. De Palestijn werd geïdentificeerd als de 23-jarige Mahdi Mohammed Muhtassab. Hij en Farouq Sidr waren de 65ste en 66ste dode Palestijnen van deze maand.
Het Israelische leger zei dat een Palestijn een soldaat aanviel bij de Tombe van de Patriarchen (de Ibrahimi-moskee) die licht gewond raakte aan zijn gzicht en vervolgens een man van de grenspolitie probeerde aan te vallen die hem neerschoot en doodde.
Na de dood van de Palestijn braken onlusten uit. Het leger ontruimde daarna de scholen in de omgeving.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...