dinsdag 20 oktober 2015

Israel vernielt appartement van veroordeelde Palestijn in Hebron


(Foto Palestinian Information Center).

De Israelische bezettingsmacht heeft dinsdagmorgen in alle vroegte het appartement vernield van de vrouw en kinderen van een tot twee keer levenslang veroordeelde Palestijnse gevangene uit Hebron.
Een grote troepenmacht bestormde even na middernacht het appartement op de derde verdieping van een gebouw in een buitenwijk van het Zeitoun district in Hebron en vernielde het vervolgens tot en meet de buitenmuren toe.
Het appartement behoorde toe aan Maher Hamdi Hashlamoun, die in november een koloniste overreed en daarna doodstak bij het Etzion blok van nederzettingen ten zuiden van Bethlehem. Hij verwondde nog twee andere mensen voor hij werd neergeschoten door een beveiliger. In maart veroordeelde een Israelische rechter hem tot twee keer levenslang.
Israel schafte in 2005 de uit de Britse mandaatperiode stammende strafmaatregel af om huizen van mensen die verzet of aanslagen plegen te vernielen. Het Israelische leger oordeelde toen dat de maatregel geen of weinig afschrikkende werking had. Vorig jaar stelde Israel de maatregel echter weer in. Het Israelische hooggerechtshof ging ermee akkoord, hoewel collectieve straffen onder het internationaal recht uit den boze zijn en het toepassen ervan in bezet gebied bovendien geldt als een oorlogsmisdaad. Premier Netanyahu drong er eerder deze maand op aan om de procedure van het verwoesten van huizen van ''terroristen'' te versnellen. In de meeste gevallen gaat het daarbij overigens om huizen van mensen die na aanvallen op Israeli's (al of niet vermeende aanvallen) zijn doodgeschoten en dus nooit zijn veroordeeld.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...