vrijdag 9 oktober 2015

Israeli verwondt vier Palestijnen met een mes

Bentzi Gopstein, de leider van de racistische Lehava-organisatie wordt opgepakt. (Foto Haaretz)
Een Israeli van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, heeft vrijdagmorgen in de Israelische plaats Dimona vier Palestijnen met een mes verwond. De man is gearresteerd, en niet zoals bij Palestijnse daders vaak het geval is, doodgeschoten. De Israeli viel eerst een 35-jarige arbeider van de gemeente Dimona aan, een Bedouïen, en stak daarna nog drie Palestijnse werknemers, die alle drie over de 50 waren. De Bedoeïen werd niet levensgevaarlijk gewond en afgevoerd naar een ziekenhuis.

De aanval volgt op berichten dat een groepen Israeli's zich donderdagavond op een aantal Palestijnen in Netanya hebben gestort en hen met stoelen bekogelden onder het uitroepen van leuzen als ''Dood aan de Arabieren'' en "De inwoners van Netanya pakken de Arabieren". In Jeruzalem was eveneens een betoging van enkele honderden rechtse Israeli's die racistische leuzen riepen en hard optreden van de regering tegen de Palestijnen eisten. Daar werden een paar arrestaties verricht, waaronder van Bentzi Gopstein, de leider van de ultra-rechtse Lehava organisatie die liefdesrelaties en huwelijken van Joden met Palestijnen wil voorkomen en soms ook pleegt te verstoren.
De aanslag in Dimona en de betogingen en aanvallen in Netanya en Jeruzalem kwamen nadat in de twee dagen ervoor volgens de Israelische berichtgeving zeven gevallen hadden plaatsgevonden waarbij Isareli's werden aangevallen door Palestijnen met messen.

2 opmerkingen:

inke zei

Als het een Palestijn was geweest had er waarschijnkijk gestaan: Terroristische aanval op 3 Israëli's en een Bedoein.

Trees zei

paletijnse nergeschoten in Afula. Kijk naar het filmpje. http://www.maannews.com/Content.aspx?id=768112

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...