maandag 19 oktober 2015

Kolonisten zetten in Jeruzalem met behulp van politie twee gezinnen op straat

(Foto AFP)

Een grote politiemacht met honden en begeleid door een helikopter heeft maandagmorgen vroeg in opdracht van, en samen met leiders van de organisatie van kolonisten ''Ateret Kohanim'' twee families uit hun huizen gezet in de wijk Batn al-Hawa van Silwan, een sectie van Oost-Jeruzalem die pal ten zuiden van de Aqsa-moskee ligt.
Het Wadi Hilweh Information Center in Silwan meldt dat het ging om huizen van familie Abu Nab. Zuheir Rajabi, het hoofd van het Comité in Batn al-Hawa, zei dat tenminste negen mensen dakloos werden: vier mensen uit het huis van Abdullah Abu Nab en vijf uit het huis van zijn broer Sabri. Het huisraad van de families werd eveneens op straat gezet.
Ateret Kohanim baseert het eigendom van de huizen op papieren van vóór 1948 toen de huizen van de familie Abu Nab in bezit waren van Jemenitische Joden die ze gebruikten als synagoge.
Het Israelische hooggerechtshof heeft deze eigendomsclaim, die Ataret Kohanim van een andere organisatie heeft overgekocht, erkend, zoals het alle Joodse claims van vóór 1948 in Jeruzalem erkent, (maar die van Palestijnen van de hand wijst).

Ateret Kohanim betoogde dat de families Abu Nab weliswaar huurbescherming genoten, maar dit recht hadden verloren omdat ze in 2002 een verbouwing hadden uitgevoerd en een gedeelte hadden bijgebouwd. Het Israelische hooggerechtshof ging ook hierin mee. De families hadden tot 25 oktober de tijd gekregen om de huizen te ontruimen.
De plannen van Ateret Kohanim reiken overigens verder dan alleen de huizen van de families Abu Nab. De organisatie claimt een gebied van 5,200 vierkante meter in Batn Hawa dat sinds 1881 eigendom van de Jemenitische Joden was geweest. Op dit gebied staan nu 30 tot 35 huizen. Daarin wonen ruim 80 families, die samen meer dan 300 personen tellen.

1 opmerking:

Titus zei

Op deze manier creëer je dus messentrekkers (en erger).
Als je straft, doe het dan beschaafd en proportioneel.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...